Cinefòrum amb la projecció del documental sobre fibromiàlgia “Consulta 32”

Dimecres 29 de maig, un dia abans que comenci el congrés, calentem motors amb la projecció del documental “Consulta 32” sobre fibromialgia.

Aquest espai de cinefòrum, que farem a l’Auditori Cas Serres d’Eivissa per donar espai a aquest film dirigit per Ruth Somalo (Horns and Tails Productions), comptarà amb la presència del metge de família Vicente Palop Larrea, expert en fibromialgia. L’activitat començarà a les 18 h i està oberta a tothom (fins emplenar aforament).

Maite, Pilar, Amparo, Desiré, Cristina i Dorita narren com han viscut durant anys sota un
context social de sospita en el qual les hi acusa d’exagerar, fingir i somatitzar les seves afliccions. Explorant els elements objectius i subjectius de la malaltia de la fibromiàlgia i l’impacte que produeix en les seves vides, les protagonistes aprofundeixen en els aspectes autobiogràfics i emocionals a través de la història oral, l’entrevista i la medicina narrativa.

“Consulta 32” és un retrat alternatiu de la malaltia de gènere i de la dona a Espanya, on es relaten els anys de pelegrinatge d’aquestes dones per diferents especialistes fins a ser diagnosticades i tractades a l’Hospital de la Ribera, i les conseqüències que la malaltia té en les seves vides. Destacant la importància del tractament amb el Dr. Palop i com han millorat en la seva malaltia gràcies a l’atenció d’aquest metge.

La directora, Ruth Somalo, ha comentat el benefici terapèutic que ha tingut el rodatge del documental, i la seva posterior exhibició, entre les dones participants.

Captura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s