L’experiència del Comitè Científic i les comunicacions acceptades

De les prop de 50 comunicacions que ha rebut el Comitè Científic, 11 han estat acceptades com a comunicacions orals i set com a pòsters amb defensa. La majoria són casos clínics, hi ha una comunicació científica i dues experiències.

La Dra. Carmen Costa, presidenta del Comitè Científic d’aquest tercer Congrés de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, és metgessa de família del centre de salut Vila d’Eivissa, i ha estat membre de centres docents a Galícia, on ha desenvolupat els darrers anys la seva carrera en medicina de família i comunitària.

Destaca la qualitat de les comunicacions rebudes i la possibilitat de compartir les experiències assistencials des d’Atenció Primària i serveis d’Urgències. Però no vol donar més pistes sobre les que han cridat més l’atenció al Comitè al ser evaluades, per reservar la sorpresa dels premis, que es faran públics durant el Congrés.

Entre les presentacions orals que es faran durant el Congrés, s’atorgaran tres premis a les millors, valorades pel Comitè Científic en funció del seu interès, originalitat i la qualitat de la presentació. A més d’un certificat acreditatiu, el primer premi estarà dotat amb 300 €, el segon amb 150 €, i el tercer premi estarà reservat a la millor comunicació presentada per un resident de Medicina de Família i consistirà en la inscripció a les Jornades Nacionals de Residents de semFYC.

Aquestes són totes les comunicacions acceptades pel Comitè Científic, que tindran el seu espai per ser presentades al programa d’activitats de dissabte dia 1 de juny:

Comunicacions acceptades

Com a presidenta del Comitè Científic que ha fet la tasca d’avaluació de les prop de 50 comunicacions rebudes, Carmen Costa lamenta el poc temps per fer investigació que tenen els metges en general de la nostra especialitat; normalment, diu, a causa de la forta demanda assistencial i als alts contingents de pacients. “I si els tutors no tenen temps per fer investigació, tampoc les duen a terme els residents”, afegeix.

El Congrés, en tot cas, és un bon lloc per visualitzar aquesta tasca, per compartir les comunicacions científiques i les experiències.

IMG-20190527-WA0008
Carmen Costa, Presidenta del Comitè Científic d’aquest Congrés Ibamfic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s